ÎPS Părinte Mitropolit Andrei a oficiat vineri, 29 august 2014, de praznicul Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Cormaia din judeţul Bistriţa-Năsăud, cu prilejul hramului.
Alături de Înaltpreasfinția Sa a slujit un sobor de 20 de preoți și diaconi, din care a făcut parte exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, P. Cuv. Arhimandrit Dumitru Cobzaru și Părintele Protopop de Năsăud, Ioan Dâmbu.
Au fost prezenți la hramul mănăstirii Cormaia și mii de credincioși veniți din parohiile învecinate, dar și din alte zone ale țării pentru a participa la sfintele slujbe și a primi îndemnuri duhovnicești. Majoritatea pelerinilor au ajuns la sfânta mănăstire încă de joi seara, din ajunul sărbătorii, când au privegheat și s-au rugat împreună cu obștea așezământului monahal.
În ziua hramului au participat cu toții la Sfânta Liturghie și s-au bucurat de cuvântul duhovnicesc al Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, în care Ierarhul s-a referit la profilul moral și duhovnicesc al Sfântului Ioan Botezătorul, atrăgând atenția credincioșilor, că trebuie să ducă o viață duhovnicească pe măsura Sfântului Ioan, Înaintemergătorul Domnului și că trebui să și propovăduiască cuvântul lui Dumnezeu, asemenea acestui mare sfânt.
Mănăstirea Cormaia din județul Bistrița-Năsăud a fost reînființată în anul 1994, pe o veche vatra monahala, de către vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu. În ultimii ani, în cadrul ansamblului mănăstiresc a fost construită o biserică din zid ce poartă hramul „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”. La mănăstirea Cormaia mai exista și o bisericuță din lemn, cu hramul „Buna Vestire”, construită în anul 1636, de călugării ortodocși veniți de la mănăstirile Neamț și Putna. Acest locaș de cult păstrează până astăzi opere de artă valoroase, între care icoane ale pictorului Tudor Zugravu.