În duminica a patra din Postul Mare, a Sfântului Ioan Scărarul,Mitropolitul Clujului a resfințit Biserica filiei Sântejude Vale din protopopiatul Gherla. Slujba a început la ora 9:30 prin binecuvântarea lucrărilor de restaurare efectuate din 2012 și până în acest an la locașul de cult. Alături de ÎPS Andrei a slujit un sobor de preoți și diaconi.
În încheierea slujbei de resfințire, Mitropolitul Clujului le-a vorbit celor prezenți despre importanța participărilor la Biserică, întrucât ea este locul de întâlnire cu Dumnezeu: „În timp ce se săvârșea acest ritual în cip văzut, în chip nevăzut, din Cer, Dumnezeu a revărsat peste Biserică și peste noi, Har și binecuvântare. Acum, realizăm că toate sunt pline de sfințenie. Și dacă părintele, dimpreună cu comunitatea dânsului s-a străduit să pună la punct Biserica, să o facă frumoasă, așa cum o vedem, important este ca duminică de duminică, sărbătoare de sărbătoare, credincioșii să vină să se întâlnească aici cu Domnul Hristos”.
Programul a continuat cu oficierea Sfintei Liturghii, în cadrul căreia, ÎPS Părinte Andrei le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură. Ierarhul le-a vorbit despre post și rugăciune, ca fiind cele două aripi care înalță omul spre cer.
La finalul slujbei, ce a fost oficiată pe un podium special amenajat în curtea Bisericii, pr. paroh Runcan Florin a fost ridicat la ragul de iconom. Totodată, Mitropolitul Andrei i-a acordat primarului comunei Țaga, domnului Mârza Romulus, Crucea Transilvană, în semn de apreciere față de implicarea sa în reabilitarea tuturor bisericilor din comună. De asemenea, tuturor celor care s-au implicat în sprijinirea bisericii, ÎPS Părinte Andrei le-a dăruit din partea Arhiepiscopiei Clujului, diplome de aleasă cinstire.
Răspunsurile la Sf. Liturghie au fost date de membrii Grupului „Maria”. În timpul slujbei, numeroși oameni s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului, iar copilașilor prezenți, ÎPS Andrei le-a împărțit cărticele de rugăciuni.
Biserica ce poarta hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” a fost construită în stil românesc între anii 1938-1940. În anul 1952 a fost pictată parțial, iar lucrările au fost reluate după aproape 30 de ani. Locașul de rugăciune a fost sfințit în 1980 de vrednicul de pomenire Arhiepiscop Teofil Herineanu. Ultimele lucrări de restaurare au debutat în 2012 și au fost finalizate anul acesta.