De Ziua Internațională a Copilului, miercuri, 1 iunie 2022, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a organizat un eveniment cultural-artistic dedicat copiilor, intitulat „Sărbătoarea Copilăriei la Muzeul Mitropoliei”.

Manifestarea a avut loc de la ora 19:00, la Muzeul Mitropoliei, aflat la demisolul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și a Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Cu acest prilej, în deschidere, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a adresat celor mici un cuvânt de învățătură și i-a felicitat cu prilejul zilei de 1 Iunie, zi care le este dedicată lor. Totodată, la finalul serii, ierarhul i-a binecuvântat pe fiecare în parte și le-a oferit daruri.

 

Programul artistic a fost susținut de preșcolari și școlari de la următoarele instituții de învățământ din municipiul Cluj-Napoca: Grădinița „Sfântul Stelian”, Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan”, Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” și Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”. Aceștia, coordonați de educatoarele și învățătoarele lor, au cântat la pian și vioară, au recitat poezii, rugăciuni și au interpretat cântece specifice copilăriei, de primăvară, populare și patriotice.

Spectacolul a fost prezentat de actrița Doina Dejica, realizatoarea emisiunii „Păhărelul cu Nectar” de la Radio Renașterea, cunoscută în rândul copiilor drept „Daria”, cea care le spune povești.

Prezent la manifestare, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul i-a felicitat pe copii pentru programul artistic și le-a adresat un scurt gând duhovnicesc.

 „Evenimentul a evidențiat grija pe care Biserica o are față de copii și a fost un bun prilej de a împărtăși bucuria copilăriei unii cu ceilalți, iar pe de altă parte a fost și o invitație adresată copiilor și părinților de a vizita spațiul expozițional al Muzeului Mitropoliei Clujului și de a descoperi adevăratele comori de artă sacră și de carte veche românească”, a spus pr. Cornel Coprean, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului.

Manifestarea cultural-artistică face parte din tradiția serilor culturale ale Muzeului Mitropoliei Clujului, organizate lunar de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului.

Mai multe fotografii AICI

Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Din aceeași categorie

Share This