Obștea Mănăstirii „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” din localitatea clujeană Pădureni a fost în mare sărbătoare sâmbătă, 7 mai 2016. Viețuitoarele așezământului monahal și credincioșii din zonă au primit vizita Înaltpreasfințitului Părinte Andrei și a unui sobor de peste 20 de preoți. În prezența ierarhului a fost serbat hramul mănăstirii închinate Sfântului Evanghelist Ioan, pomenit în data de 8 mai în calendarele ortodoxe.
Cu acest prilej, Mitropolitul Clujului a săvârșit Sfânta Liturghie și le-a vorbit celor prezenți despre viața Sfântului Ioan Evanghelistul cu accent pe virtutea principală care l-a definit, aceea a iubirii.
Despre Sfântul Evanghelist Ioan, ierarhul a spus că a fost un mărturisitor care nu s-a temut de prigoanele primelor veacuri creștine, fiind astfel un model si pentru creștinii din ziua de azi: „O mare virtute pe care Sfântul Ioan Evanghelistul a mai avut-o a fost că era un curajos mărturisitor. Nu a tăcut, ci a predicat în pofida presiunilor și a pedepselor care erau îndreptate atunci asupra creștinilor și a fost exilat în Insula Patmos. Cu toate acestea, Dumnezeu i-a dat viață lungă. Această virtute a curajului mărturisirii ar trebui să o avem și noi!”.
Mănăstirea ocrotită de „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” din localitatea clujeană Pădureni, comuna Tritenii de Jos, a fost reînființată acum doi ani. Pe același loc, în secolul al 18-lea exista o mănăstire care a fost însă distrusă. Biserica a fost reclădită în 1967, dar a rămas nefolosită până în 2000 când un grup de credincioși a restaurat locașul de cult. Cele trei maici care viețuiesc în prezent în mănăstire alături de părintele duhovnic Vlad Marc au început construcția unui corp de chilii.
Mitropolitul Clujului a subliniat la finalul Sfintei Liturghii importanța vocației monahale și a călugărilor.
Autor: Alexandra Andereș, Radio Renașterea